اليوم سوف نتكلم عن الانواع الجديدة اللى انتشرت بصورة كبيرة فى مصر وازاى تم انتاجها لذلك نبدا من اساس وجود سلالات البلدى المختلفة وتطورها
فراخ الساسو:
تحدثنا سابقا عن نبذة صغيرة عنها ولكن اليوم سوف نتوسع فى الحديث عنها.
الساسو جيل اول:
بيكون نتيجة تزاوج ذكر جيل اول مع انثى جيل اول
2.وزن الكتكوت عمر يوم من 40 الى 42 جرام
3.موجود منه خمس الوان وهى(الاحمر والبنى والبنى بشريط على الظهروالرزى والاحمر الفاتح والالوان بتكون زاهية وواضحة يعنى الاحمر اخمر ومفيش معاه تداخل فى الالوان)
4. ارجل الكتكوت مش رفيعة
5.الكتكوت بياكل 4.5 علف خلال شهرين ليدينى 2 كيلو لحم.
الساسو جيل ثانى:
يكون نتيجة تزاوج ذكر جيل اول مع انثى جيل تانى وصفاته هى:
1. وزن الكتكوت عمر يوم بيكون 35 جرام.
2.والالوان ذى الجيل الاول ولكن بتكون باهتة جدا ومتداخلة.
3.الارجل بتكون رفيعة عن الجيل الاول.
4. الكتكوت بياكل 5 كيلو علف خلال 70 يوم ليدينى وزن 1.5 الى1.750.
طبعا الساسو جيل اول افضل من حيث مناعتة العالية ومقاومتة للامراض وافضل فى التحويل وقلة الوفيات وكتكوت الساسو جيل اول اعلى فى السعر عن الجيل الثانى وفى ناس بتفضل الجيل الثانى لتعدد الوانة.
طيب ايه سبب حديثنا عن الساسو :
السبب ان الساسو تم التهجين بينة وبين البلدى الحر ليظهر لنا البلدى المشعر والهجين .
البلدى الحر:
ده بيبقى نتيجة ذكر بلدى حر مع انثى بلدى حر يعنى بيور والنوع ده موجود فى مصر من زمان وكل ستات البيوت خاصة فى الارياف بتربية.
طيب صفاته ايه:1.الكتكوت بيكون وزنة 25 او اقل من كدا.
2.الوانة المتعددة وكثرتها ووجود نسبة من الفراخ برقبة بيسموه الشركسى
3.بياكل كيلو خلال 35 يوم ليدينى من 150 الى 200 جرام.
طبعا الفراخ البلدى الحر ده ممكن تحطلهم بواقى اكل من اليت ولازم البواقى ميكونشى عدى عليه وقت طويل ومش بيقول لا لاى حاجة 😉
وطعم اللحم جميل جدا لانة كل ما يكبر بنقلل العلف اللى بياكلة 😍😍😍
ولكن حديثا تم انتاج سلالات مهجنة بين البلدى والساسو بتدى حجم الساسو وطعم البلدى حيث ان معامل التحويل بيكون اكبر من معدل تحويل البلدى البيور.لذلك نبدا باول نوع تم انتاجه:
1. البلدى المشعر:
تم انتاجه نتيجة تزاوج ذكر ساسو جيل اول مع انثى بلدى حر حيث يستهلك كيلو علف خلال 35 يوم ليدينى 300 جرام ولكنة بالتاكيد افضل من البلدى الحر من حيث اللحم والبيض.
2. البلدى الهجين:
بيكون نتيجة تزاوج ذكر ساسو جيل اول مع انثى بلدى مشعر وبياكل كيلو علف خلال 35 يوم ليدى وزن 400 جرام ورجلة اعرض من رجل البلدى المشعر.
قصتى مع البلدى الهجين من احلى التربية اللى ربتها فى حياتى لانة تميز بالوانة المتععدة وكمان حجمة الجميل حيت ان الديوك وصلت على عمر ثلاثة اشهر وزن ثلاثة كيلو واكتر والبيض كنت اجد بيضة وجواها صفارين ومقولش على الطعم حكاية بس الشتاء مش فرحنى وسابهم ليه😭😭😭
لذلك بفضل الساسو جيل اول والبلدى الهجين.
الشيفر وده نوع جديد لسه ظاهر نتكلم عن نبذة بسيطة عنة:
وديه فراخ بلدى نتيجة تهجين بين ساسو جيل اول معى بلدى هجين وتمتاز بمعدل تحويل عالى وزيادة الانتاج للبيض واللحم الممتاز وقريبا سوف اقوم بتربيتها لانى الفضول مخلينى مشتاق اتعامل معاها.
***********************
***********************
معلومات قيمة استفدت منها كثيرا بارك الله فيك
ردحذفطب لو سمحتم لو عايزة الفرخة فوق ال2كيلو في خلال 40يوم هل ازود العلف ولا ايه
ردحذف